Ervaringen Blogs Contact
01 feb 2021

Loop je achter alles aan, of loop je voorop? Ben je brandjes aan het blussen, of ben je iets aan het bouwen? Ben je alle ballen hoog aan het houden, of mag je er ook wel eens één laten vallen? Ben je vooral bezig met andermans leven, of met die van jezelf?

Het kan zijn dat je de regie over je leven kwijt bent en aan jezelf voorbij loopt. Dat kan gemakkelijk gebeuren en overkomt de beste. Neem dan eens de tijd om stil te staan. Maak tijd voor reflectie. Ga wandelen in de natuur of ga zitten in een rustige omgeving. Laat je niet afleiden.

Vraag jezelf op zo’n moment eens hoe je je echt voelt en wat je écht nodig hebt. Wees eerlijk tegen jezelf. Het antwoord op die vraag kan je wel eens tot iets heel anders brengen dan waar je mee bezig bent. Zo kom je tot inzichten en weet je wat nodig is en welke stap je kunt zetten. 

In momenten van stilte kun je beter voelen en nadenken. Door hier een dagelijkse gewoonte van te maken, wen je jezelf aan om eerst na te gaan of jij wel gediend bent met wat je aan het doen bent. Dat helpt je om betere keuzes te maken en je leven in eigen hand te nemen.  

 

Vragen? neem contact op.