Ervaringen Blogs Contact
13 mrt 2021

Leuk werk waar je jezelf in kwijt kunt. Thuis loopt alles op rolletjes. De behoeftes van je kinderen worden vervuld en jullie komen toe aan jezelf en elkaar. Ontspannen leven. Het ideale plaatje? Iets wat toevallig zo kan lopen? Of simpelweg onmogelijk?

Natuurlijk bestaat er geen leven zonder enige stress. Bovendien hoeft stress niet altijd ongezond te zijn. Het verschil is dit. Als je inspanning verricht aan iets waar je blij van wordt op een manier die bij je past, levert dat diepe voldoening op. Dat geeft ontspanning. Net als een hobby: je doet wat je leuk vindt, maar om beter te worden of verder te komen in je sport of je muzieklessen, moet je daaraan je energie en tijd besteden. Deze inspanning is echter wezenlijk anders dan de inspanning die je doet als je hard werkt aan iets wat géén voldoening geeft. Of als de balans van de inspanning die je levert ten opzichte van het plezier wat je eruit haalt, scheef is. Dan leidt hard werken niet naar wat jou werkelijk vervult en word je op den duur moe. Of overspannen. Of ongelukkig.

Ontspannen leven is doen waar jij zielsblij van wordt. Dit betekent niet dat je geen obstakels zult tegenkomen, maar wel dat je vervulling haalt uit waar je mee bezig bent en dat daarom moeiteloos gaat. Ontspannen.

Waar verlangt jouw ziel naar?

 

Samen op zoek naar wat jou werkelijk vervult? Neem hier contact op.