Ervaringen Blogs Contact

Mijn visie

Als kind zijn we puur en authentiek, maar tijdens het opgroeien komen we steeds verder af te staan van onze ware natuur. We leren van jongs af aan ons aan te passen aan een maatschappelijk systeem, waarin de ratio op de voorgrond staat. Onze rationele mind is daarom vaak goed ontwikkeld. Een ander deel van wie we zijn, onze intuïtie en zintuigen, krijgen minder aandacht in onze maatschappij. Innerlijke conflicten tussen ratio en gevoel kunnen uitmonden in fysieke of emotionele spanningen in ons dagelijks leven.

De wereld verandert bovendien snel en het leven wordt steeds complexer, waarbij veel aanpassingsvermogen wordt gevraagd. Zo is de individuele vrijheid en keuzevrijheid toegenomen. Het beroep op de eigen verantwoordelijkheid is groot en door de digitalisering staan we de hele dag door ‘aan’. We moeten meerdere ballen hoog houden en krijgen tegelijkertijd te maken met levens- en opvoedingsvraagstukken. Keuzestress, overbelasting, eenzaamheid, angst en somberheid zijn veelgehoorde klachten van deze tijd. 

Voor het kunnen omgaan met de uitdagingen van deze tijd en ook de volgende generaties een mooie toekomst te kunnen geven, is het nodig dat wij ons gevoel en intuïtie meer gaan volgen. Een betere balans tussen ratio en gevoel leidt tot een diepere verbinding met onze ware natuur. Zo worden we gezonder en gelukkiger en kunnen we vanuit onze talenten en unieke levensweg bijdragen aan een betere wereld. 

“The intuitive mind is a sacred gift. The rational mind is a faithful servant. We have created a society that honours the servant and has forgotten the gift.”
Albert Einstein